13.2.2016. 18:28
0
Izraelski vojnici ubili mladu Palestinku pod izgovorom da ih je napala nožem
Izraelski vojnici ubili su Palestinku u gradu El-Halil na Zapadnoj obali, javlja Anadolu Agency (AA).

Djevojka je ubijena pod izgovorom da je vojnike napala hladnim oružjem. 

Palestinska novinska agencija WAFA navodi da su vojnici bili stacionirani na kontrolnoj tački ispred džamije Hazreti Ibrahim u gradu El-Halil. Djevojku su ubili pod izgovorom da ih je napala nožem. Još nema informacija o identitetu ubijene Palestinke. 

S druge strane, izraelska vojska je saopćila da su vojnici, koji su obezbjeđivali džamiju Hazreti Ibrahim ubili Palestinku koja ih je napala nožem. Ističu da je vojnik pucao na Palestinku u samoodbrani. 

Tenzije u Jerusalemu i na Zapadnoj obali u porastu su od početka augusta prošle godine, kada su jevrejski doseljenici zapalili palestinsku kuću u Nablusu. Neredi su eskalirali sredinom septembra kada su izraelske snage sigurnosti uvele mjere zabrane ulaska muslimanima u kompleks Al Akse.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.