14.2.2016. 17:35
0
Položaji PYD u sirijskom Azazu: U turskom granatiranju ubijeno najmanje 29 terorista
Najmanje 29 pripadnika organizacije PYD, sirijskog ogranka terorističke organizacije PKK, ubijeno je u današnjim artiljerijskim napadima turskih snaga na sirijski distrikt Azaz na sjevernoj periferiji Halepa, javlja Anadolu Agency (AA).

Komandant turkmenskih pobunjeničkih grupa na sjeveru Sirije Zakariyya Karsli je za AA kazao da turske snage iz pograničnog pojasa od subote granatiraju terorističke položaje PYD-a u Azazu i da je do sada ubijeno najmanje 29 terorista.

Karsli je kazao da je deset terorista PYD ubijeno u mjestu Minnig, 12 u Maranasu, a sedam u mestu Maryamin.

PYD je sirijski ogranak terorističke organizacija PKK koja u Turskoj izvodi napade na civile i turske snage sigurnosti još od 1984. godine.

Turske snage sigurnosti su jutros saopćile da nastavljaju artiljerijske napade na terorističke položaje, a jake detonacije se čuju i do turskog pograničnog grada Kilisa.

U saopćenju se također navodi da je u napadima uništeno više položaja PYD i njegovog oružanog krila PYD i da su teroristi pretrpili velike gubitke.

Azaz se nalazi svega šest kilometara od turske granice i poprište je sukoba u kojima su teroristi PYD-a stekli prednost.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.