14.2.2016. 19:07
0
Zbog sante leda veličine Rima uginulo 150.000 pingvina
Najmanje 150.000 pingvina stradalo je na Antarktiku pošto im je santa leda veličine grada Rima blokirala put do okeana, objavili su australski naučnici.

U takvim okolnostima životinje su morale da koriste zaobilazni put koji je dugačak 60 kliometara da bi došli do hrane, što je za mnoge od njih bilo pogubno.

Istraživanje koje su proveli stručnjaci Istraživačkog centra za klimatske promjene Univerziteta u Novom Južnom Velsu pokazalo je da se od 2011. godine kolonija od 160.000 pingvina smanjila na svega 10.000 jedinki.

Prema njihovim procjenama, ako se santa leda ne izmjesti, kolonija će nestati za 20 godina, prenosi Tanjug.

(FENA)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.