9.3.2016. 17:28
0
Vučić se sastao s delegacijom Odbora za civilnu dimenziju bezbednosti Parlamentarne skupštine NATO
Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa delegaciojom Odbora za civilnu dimenziju bezbednosti Parlamentarne skupštine NATO, a tokom sastanka ponovio je da je Srbija vojno neutralna te da tu poziciju neće menjati, javlja Anadolu Agency.

"Srbija je vojno neutralna i tu svoju poziciju vojne neutralnosti Srbija neće menjati", rekao je premijer Vučić u razgovoru s delegacijom, navedeno je u saopštenju Službe za medije premijera Vučića, koji se tokom sastanka zahvalio delegaciji na ulozi KFOR-a, kao garanta bezbednosti srpskog naroda na Kosovu. 

Vučić je delegaciju Odbora upoznao s aktuelnom situacijom i prioritetima Srbije u oblasti unutrašnje, spoljne i bezbednosne politike. 

"Srbija ostaje posvećena svom spoljnopolitičkom cilju - punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, kao i sprovođenju ekonomskih i društvenih reformi", rekao je Vučić. 

Navodeći da učešće delegacije Narodne skupštine Srbije na godišnjim zasedanjima te Parlamentarne skupštine u svojstvu pridruženog člana, doprinosi međusobnom razumevanju i poverenju, Vučić je izrazio zadovoljstvo jačanjem saradnje. 

Članovi Odbora za civilnu dimenziju bezbednosti pohvalili su i podržali napore koje Srbija ulaže za očuvanje stabilnosti Zapadnog Balkana te izrazili podršku evrointegracijama Srbije, saopšteno je. 

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.