1.4.2016. 20:52
0
Turska: Ubica ruskog pilota priveden zbog korupcija
Turski državljanin Alparslan Čelik, osumnjičeni ubica pilota ruskog borbenog aviona "Su-24", koji je oboren u Siriji, priveden je zbog korupcije, javljaju danas lokalni mediji.

Čelik je osumnjičen za pronevjere finansijskih sredstava određenih za pomoć sirijskim Turkmenima, puštanje u promet lažnih novčanica i pomaganje u organizovanju bijega iz zatvora. 

Turski mediji javljaju da je Čelik priveden početkom sedmice, prenosi "Sputnjik". 

Turska policija potvrdila je danas ranije da je priveden Alparslan Čelik, osumnjičeni ubica pilota ruskog borbenog aviona "Su-24", koji je oboren u Siriji. 

Alparslan Čelik, koji je, kako je ranije prenio "Sputnjik", rekao da je ubio pilota dok se padobranom spuštao nakon katapultiranja iz pogođenog aviona, priveden je u Izmiru. 

Ruski "Su-24" oboren je iznad Sirije 24. novembra prošle godine raketom koju je ispalio turski borbeni avion "F-16". Avion je pao četiri kilometra od turske granice. 

Posada aviona se katapultirala, a jedan pilot ubijen je pucnjavom sa tla, objavio je ranije ruski Generalštab. Drugi pilot je spasen. 

Potpukovnik Oleg Peškov, pilot oborenog aviona, posthumno je odlikovan Zlatnom zvijezdom, najvećim priznanjem u Rusiji. 

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.