4.4.2016. 22:46
2
Roditelji pilota ubice u novinama objavili sjećanje na sina, javnost je podivljala
Sjećanje koje su roditelji kopilota Germanwingsa Andreasa Lubitza,koji je namjerno srušio avion u francuskim Alpama i pritom ubio svih 150 putnika i članova posade, objavili u lokalnim novinama u povodu godišnjice gubitka sina i te tragedije, izazvala je u ponedjeljak oštru raspravu u Njemačkoj.

U objavi, čiju je kopiju prenio njemački tabloid Bild, roditelji zahvaljuju prijateljima, porodici i lokalnoj zajednici na podršci koju su dobili nakon smrti svog sina.

"Željeli bismo zahvaliti svima koji su nas podržali i pomogli nam u godini punoj užasa i straha, nevjerice, nemira, očaja i žalovanja s čime smo se morali pomiriti, nositi se s tim velikim gubitkom i sa svime što se dogodilo", napisali su roditelji i brat pokojnog Lubitza.

"Izgubili smo voljenu i dragocjenu osobu", napisali su.

Ta je objava naljutila roditelje žrtava.

"Mi samo možemo posjetiti našu ubijenu djecu na groblju, a u sjećanju koje je objavila porodica Lubitz njihov sin je opisan kao dragocjena osoba. Naša ljutnja ne može se izreći riječima...", rekli su za Bild roditelji jedne od žrtava preko svog advokata, prenosi Avaz.

Otac druge žrtve pokazao je saučešče ali ga je razljutila činjenica da u objavi nisu spomenuti ubijeni u nesreći.

"Ostao sam bez riječi zbog ovog ignorisanja i nedostatka poštovanja prema mrtvima", kazao je.

Korisnici društvenih mreža također su pokazali saučešće porodice Lubitz.

"Što je tako iritantno glede sjećanja koje su objavili roditelji? Andreas L. je bio bolestan, a ne zao", napisao je jedan korisnik Twittera.

"Nemaju li roditelji pravo žaliti za svojim djetetom?", upitao je drugi.

Bild je prenio objavu sjećanja na dan kada su učenici u gradu Halternu prisustvovali bogoslužjima u dvije crkve za svoje prijatelje, koji su poginuli 24. marta prošle godine u avionu koji je tada 27-godišnji Lubitz namjerno srušio u francuskim Alpama.

(Merima Druškić)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.