13.4.2016. 14:04
0
Otpravnik vozova igrao igrice na mobitelu i skrivio nesreću u kojoj je poginulo 11 osoba
Otpravnik vozova, za kojeg se sumnja da je prouzročio željezničku nesreću u bavarskom Bad Aiblingu u kojoj je početkom februara poginulo 11 osoba, igrao je na svom mobitelu online igrice sve do kratko prije nesreće, priopćilo je državno odvjetništvo Traunstein.
"Moramo polaziti od toga da je, ako se u obzir uzme vremenska podudarnost, otpravnik vozova bio zaokupljen igranjem igrice što ga je omelo u praćenju prometa", priopćilo je državno odvjetništvu u Traunsteinu.

Tridesetdevetogodišnji otpravnik je, pod optužbom za ubojstvo iz nehaja u 11 slučajeva, nanošenje teških tjelesnih povreda u 85 slučajeva te za težak oblik ometanja željezničkog prometa, u utorak poslijepodne priveden u istražni zatvor.

On sam je priznao da je njegov mobitel bio priključen na online igricu, ali je ustvrdio da ga to nije omelo u obavljanju posla, piše Index.

Odvjetništvo, međutim, smatra da je upravo zbog toga što mu je pozornost bila zaokupljena igranjem igrice, otpravnik vozova uključio pogrešne signale i kod hitnog poziva pritisnuo pogrešnu brojčanu kombinaciju.

Državno odvjetništvo do sada nije pronašlo tehnički uzrok koji je mogao prouzročiti nesreću u Bad Aiblingu, nego polazi od toga da je došlo do ljudske pogreške.
(Index/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.