21.4.2016. 14:56
0
Sergej Ponomarev, pobjednik Istanbul Photo Awardsa, nagrađen Pulitzerom
Fotografija „Izbjeglice“ fotoreportera lista „New York Times“ Sergeja Ponomareva, koja je u martu na Istanbul Photo Awardsu izabrana za najbolju fotografiju u kategoriji vijesti, osvojila je i Pulitzera.

Među dobitnicima Pulitzera ove godine je i fotoreporter lista „The New York Times“ Sergey Ponomarev, koji je ranije ove godine osvojio i nagradu Istanbul Photo Awards za fotografije kojima javnosti prikazuje dramu sirijskih izbjeglica u Egejskom moru, javlja Anadolu Agency (AA).

Istanbul Phodo Awards je međunarodno takmičenje koje drugu godinu zaredom organizira Anadolu Agency, a čiji sponzor je ove godine bila kompanija Turkish Airlines.

Fotografija „Izbjeglice“ fotoreportera lista „New York Timesa“ Sergeja Ponomareva, koja je u martu na Istanbul Photo Awardsu izabrana za najbolju fotografiju u kategoriji vijesti, osvojila je i Pulitzera.

Glavni urednik vizualnih vijesti AA Ahmet Sel izjavio je kako činjenica da je fotografija koja je bila najbolja na Istanbul Photo Awardsu nagrađena Pulitzerom, govori o tome koliko je žiri zapravo napravio pravu odluku.

Sel je podsjetio također kako je prošle godine najbolja fotografija na Istanbul Photo Awardsu autora Daniela Berehulaka, također nagrađena prestižnom nagradom Pulitzer.

Pulitzerova nagrada se počela dodjeljivati 1917, a ustanovio je novinski izdavač Joseph Pulitzer, američki Mađar. Ove godine obilježava jubilej 100 godina postojanja, a dodjeljuje je Fakultet za novinarstvo Univerziteta Kolumbija.

Agencija Reuters i list „The New York Times“ podijelili su Pulitzera za fotografiju-vijest za snimke migrantske krize u Evropi i na Bliskom istoku.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.