3.5.2016. 12:49
0
U Madridu uhapšene četiri osobe zbog propagiranja džihada
Španska policija je uhapsila danas u predgrađu Madrida četiri osobe koje se sumnjiče da su propagirale džihad na socijalnim mrežama, saopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.
Osumnjičeni su čvrsto držali pod kontrolom svoje regrute da provode svakodnevne aktivnosti u poštivanju principa koje su im nametnuli, naveo je isti izvor.

Trojica od uhapšenih su Marokanci, a četvrti je Španac, precizira ministarstvo u saopćenju. Četvorka je optužena da je ciljala stotine ljudi putem poruka i drugih kanala komunikacije i da su realizirali direktne kontakte.

Od početka godine uhapšene su 23 osobe u Španiji koje su povezane s islamističkim pokretom, naveo je Reuters.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.