30.5.2016. 19:00
0
Vođa Muslimanskog bratstva osuđen na smrtnu kaznu, blokirana imovina 65 pripadnika ove organizacije
Egipatski sud donio je danas smrtnu presudu za lidera Muslimanskog bratstva, a još 35 optuženih je osuđeno na doživotni zatvor, zbog odgovornosti za izbjanje sukoba nakon što je vojska zbacila predsjednika Muhameda Morsija.

Mohamed Badi, osnivač i vođa Muslimanskog bratstva, osuđen je na smrt i kaznu zatvora po drugim optužnicama, prenosi “AFP”.

Sud je donio presude za još 48 optuženih. Njima su izrečene kazne u trajanju od 3 do 15 godina zatvora. Za još dvadesetoro optuženih, u okviru istog procesa, je dokazano da nisu krivi.

Egipatska vlada je blokirala imovinu 65 pripadnika Muslimanskog bratstva. AA je objavila da je u okviru blokiranja imovine konfiskovana jedna mjenjačnica u Kairu u kojoj je bilo oko 9 miliona funti.

Također je zaplijenjena imovina 12 organizacija povezanih sa Muslimanskom braćom u provincijama Kairo i Aleksandrija. Nisu navedena imena osoba čija je imovina blokirana, samo su navedene kompanije.

Egipatski sud je 2013. godine donio presudu prema kojoj sva imovina pripadnika Muslimanskog bratstva i onih koji su povezani sa njima mora biti konfiskovana.

Morsi je zbačen sa vlasti jula 2013. godine.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.