2.6.2016. 19:15
0
Francuska: Proglašenje stanja prirodne katastrofe u poplavljenim područjima
Francuska će proglasiti stanje prirodne katastrofe u oblastima najteže pogođenim poplavama koje su pogodile tu zemlju posljednjih dana, saopćio je u četvrtak predsjednik Francois Hollande.

Tom objavom osigurala bi se sredstva za pomoć nekim gradovima u centralnoj Francuskoj koji su pogođeni najtežim poplavama u posljednih nekoliko decenija.

U Parizu je nivo Seine nastavio da raste, dovodeći do zatvaranja linije metroa koja prolazi centrom grada.

Obilne kiše širom Evrope izazvale su poplave u kojima je poginulo najmanje deset osoba, od kojih većina u Njemačkoj.

Nove kišne padavine očekuju se tokom vikenda širom centralne Evrope od Francuske do Ukrajine.

Ojačani nasipi su podignuti duž Seine, koja se na nekim mjestima izlila iz korita. Također je najavljeno da će njen vodostaj dostići vrhunac tokom noći.

Najposjećeniji muzej svijeta Louvre bit će zatvoren u petak iz mjera predostrožnosti. Druga velika pariška atrakcija, Musee d'Orsay, zatvorio je vrata za posjetioce u četvrtak, prenosi BBC.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.