3.6.2016. 19:37
0
Muškarac prijetio da će se raznijeti bombom na stanici u Rotterdamu
Centralna stanica u Rotterdamu bila je zatvorena dva sata u petak poslijepodne, nakon što je „zbunjeni“ muškarac prijetio da će se raznijet bombom, javlja Anadolu Agency (AA).

Holandski mediji navode da su sve željezničke usluge od i do centralne stanice bile obustavljene, a putnicima je naređeno da napuste vozove dok je policija pretražila čovjeka i provjerila da li ima eksploziv oko sebe. Muškarac je zatim uhapšen, a stanica je nastavila sa radom oko 13.30 sati po lokalnom vremenu. 

Policija je saopštila da je muškarac star 38 godina, da je iz Rotterdama i da im je poznat od ranije, te da će nakon ispitivanja vjerovatno biti predat socijalnim radnicima. 

Prošle godine su i policija i dobrotvorne organizacije za mentalno zdravlje upozorili da je politika vlade o decentralizaciji psihijatrijskih usluga i ohrabrivanju „njege u zajednici“ dovela do sve češćih incidenata vezanih za mentalne bolesnike. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.