29.6.2016. 9:27
0
Istanbul: Vazdušni saobraćaj ponovo normalno funkcioniše
Vazdušni saobraćaj na Međunarodnom aerodromu „Ataturk“ u Istanbulu, nakon sinoćnjeg terorističkog napada, jutros se vratio u normalu, javlja Anadolu Agency (AA).

Dio aerodroma na kojem se dogodila eksplozija i oružani napad na putnike je zatvoren, ali ostali dijelovi su jutros nastavili sa radom. 

Zvanični su u srijedu rano ujutru počeli sa procjenom štete koja je pričinjena na međunarodnom terminalu, gdje se napad dogodio. Radnici uklanjaju ostatke nakon eksplozije, a dnevna svjetlost je pokazala prave razmjere siline terorističkog napada. 

Turske vlasti su učinile sve kako bi osposobili ulaze i izlaze na aerodrom, te normalizovali saobraćaj, u čemu su i uspjeli. 

U terorističkom napadu na aerodromu „Ataturk“ u Istanbulu ubijeno je najmanje 36 osoba, dok ih je skoro 150 povrijeđeno. Odgovornost za napad još uvijek nije niko preuzeo, ali je sinoć turski premijer Binali Yildirim kazao da saznanja istražnih organa ukazuju na to da je napad djelo ISIS-a. 

(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.