3.7.2016. 18:09
0
Oko 400 porodica napustilo oslobođena područja u Iraku
Četristo porodica na jugu Mosula napustilo je svoja sela, koja su bila pod kontrolom ISIS-a, nakon ulaska iračke vojske, javlja Anadolu Agency (AA).

Iračka vojska je antiterorističkom akcijom danas uspjela osloboditi tri sela i neutralizirati 29 militanata. ISIS je ova sela držao pod kontrolom protekla dvije godine. 

Do sada su oslobođena sela Kerame, Mensur i Mehel. U akciji oslobađanja život su izgubila četiri iračka vojnika. Vojni izvori navode kako je oko 400 porodica sa područja oslobođenih sela, usmjereno ka sigurnijim područjima. 

Mnoge izbjeglice, bilo da pješače ili putuju vozilima, odlaze u izbjeglički kamp Dibege, koji se nalazi u Mahmuru.

Mnogi od njih su u lošem zdravstvenom stanju, a iračka vojska im nije mogla pružiti veliku pomoć, osim davanja pitke vode.

Ministar odbrane Iraka Khaled al-Obaidi 12. juna je saopćio kako je počela druga faza akcije oslobađanja Mosula. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.