8.7.2016. 21:40
0
Venecuela: Jedan policajac poginuo, a 25 ih povrijeđeno
U gradu Guanare u Venecueli jedan policajac danas je poginuo, a 25 ih je povrijeđeno u napadu eksplozivnom napravom na policijsku stanicu, kada je i ubijen jedan od napadača, saopćile su vlasti.

Dva čovjeka tokom vožnje na motoru bacila su napravu u dvorište stanice gdje su policajci bili postrojeni prije započinjanja dnevne službe, objasnio je novinarima Reinaldo Castaneda, guverner države Portuguesa, čiji je glavni grad Guanare.

Eksplozija je uzrokovala smrt Elvisa Jose Medine i nanijela višestruke povrede kod 25 policajaca, precizirale su službe tužitelja u saopćenju.

Po riječima guvernera, jedan od napadača je pogođen ubrzo.

- Ovo je djelo terorizma -  rekao je on, saopćivši da je pokrenuta istraga tajnih službi i forenzike.

Od polovine 2015. godine, desetak napada eksplozivnim napravama  na vojsku, policiju, jedan zatvor i urede jednog časopisa, registrirani su u Venecueli, zemlji s puno političkih napetosti u kontekstu duboke ekonomske krize, naveo je Le Figaro.

(FENA) 
(Foto: Reuters)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.