21.7.2016. 14:43
0
Turski dnevnik Sabah: Vanredno stanje provodi se u mnogim zemljama
Aktuelni događaji nakon pokušaja državnog udara u Turskoj i reakcije na te događaje su na naslovnicama turske štampe.

List Sabah u današnjoj vijesti pod naslovom "Neka niko ne pokušava da 'iskrivi' činjenicu o vanrednom stanju" prenosi da se vanredno stanje sprovodi u mnogim zemljama svijeta. Ovo je provedba koja se često realizuje u mnogim zemljama naročito nakon stvaranja terorističkih formacija poput El Kaide i DAEŠ-a (Islamska država).

List dalje navodi kako je na primjer, nakon terorističkog napada u Parizu 13. novembra vlada Francuske donijela odluku o uvođenju vanrednog stanja, koja je produžena po 4. put. Vanredno stanje u Francuskoj će trajati 14 mjeseci i to uopće nije zasmetalo narodu ove zemlje. Još jedan primjer ove provedbe su Sjedinjene Države. Nakon tornada Joaquin u oktobru u pokrajini Južna Karolina proglašeno je vanredno stanje.

List Haberturk u vijesti pod naslovom "Pobjeda hladnokrvnosti 15. jula" prenosi da je predsjednik Erdogan pokazao svoju moć liderstva 15. jula prilikom pokušaja državnog udara. Erdogan je sa svojom mirnom moći uspio državu spasiti iz strašne situacije. Sav ovaj proces je vođen zahvaljujući predsjedniku Erdoganu, koji je na najbolji mogući način pokazao kako se treba reagirati u ovim trenucima. Pristalice svih partija kažu da je vlada to veče pokazala veliku odlučnost, hrabrost i snažnu upravu.

List Star u vijesti pod naslovom "Zapadni mediji uznemireni" prenosi da mediji sa Zapada pokušavaju da omalovaže pokušaj puča u Turskoj od strane terorističke organizacije FETO. Mediji su na dan događaja, 15. jula, umjesto vijesti o sukobima, prenosili lažne izjave o mogućnosti stvaranja autoritarne vlasti. Mediji sa Zapada nisu prenijeli ni priče o stradanju na stotine ljudi tog dana, piše Star.

List Vatan u vijesti pod naslovom "Fitch: Temelji turskih banaka su čvrsti" prenosi da je James Watson, istraživački direktor Međunarodne organizacije za kreditni rejting Fitch, izjavio da su temelji turskih banaka i dalje jako stabilni i pored pokušaja puča. Procjene kreditne note za Tursku biće ponovno objavljene 19. augusta, prenosi TRT.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.