27.7.2016. 10:45
0
Grčka: Odgođeno saslušanje u vezi s zahtjevom za azil pučista odbjeglih iz Turske
Na zahtjev advokata odbrane odgođeno je davanje iskaza u vezi s zahtjevima za politički azil osmorice pučista koji su nakon pokušaja vojnog udara terorističke organizacije Fetullahci paralelne državne strukture (FETO-PDY) iz Turske helikopterom pobjegli u Grčku, javlja Anadolu Agency (AA).

Advokat odbjeglih pučista Illia Marinaki saopćila je da će nadležne grčke institucije intervjue obaviti u periodu od 19. do 25. augusta.

“Zatražili smo odgodu intervjua kako bismo spremili odbranu. Također želimo da vidimo kako će se stvari dešavati i da li će biti vraćena na snagu smrtna kazna u Turskoj. Zadovoljni smo što nam je zahtjev udovoljen. Sada imamo još vremena da prikupljamo dokaze“, kazala je Marinaki.a

Ističući kako su se odbjegli pučisti telefonom razgovarali sa svojim porodicama u Turskoj, Marinaki je kazala da su tako saznali da su im blokirani bankovni računi i kreditne kartice.

Osam odbjeglih pučista uhapšeni su po dolasku u Grčku i određen im je pritvor, a njihov advokat Marinaki je kazala da u pritvoru imaju prihvatljive uvjete i zaštitu koja im je potrebna.

I drugi advokat odbrane odbjeglih pučista Vasilis Terzidis je istakao kako je dobro da su prolongirani intervjui i da će u predstojećim sedmicama biti jasnije u kom pravcu će se kretati dešavanja u Turskoj.

Početak intervjuisanje odbjeglih pučista bio je najavljen za danas, a rano jutros uz pojačane mjere sigurnosti su dva od osam vojnika prebačena u Centar za azilante koji se nalazi u kvartu Katehaki u Atini.


(Anadolu Agency)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.