27.7.2016. 18:55
0
Šesdesetogodišnja Turkan Guder: Izgubila sam supruga, ali sam sretna što je spriječen državni udar
Turkan Guder, Turkinja koja je u noći pokušaja državnog udara terorističke organizacije FETO izgubila muža, dok je i sama ranjena kao i njen sin, kazala je za Anadolu Agency (AA) da je sretna i zadovoljna što je spriječen državni udar.

Ova istinska heroina je, zajedno sa suprugom i sinom, otišla pred Zračnu bazu Akinci kako bi se na taj način suprotstavili pokušaju državnog udara.

Ipak, te noći njen suprug je poginuo u pucnjavi ispred Zračne baze, dok su ona i sin ranjeni.

Šesdesetogodišnja Guder, inače majka petero djece, trenutno se nalazi u bolnici Gazi gdje se oporavlja od zadobijenih povreda.

U razgovoru za AA je ispričala da je nakon poziva turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, zajedno sa suprugom i sinom, otišla ispred Zračne baze kako bi se, kako je rekla, suprotstavili polijetanju aviona F-16.

"Nismo samo mi bili tamo, nego svi građani Kazana. Kada smo tamo stigli vidjeli smo obične vojnike s kojima smo pričali. Nakon toga su se pojavila maskirana vojna lica koja su pucala na nas. Pucali su rafalno jer smo bili ispred. Na nas nisu pucali obični vojnici, nego maskirana vojna lica. Sin mi je bio ispred mene, a kada sam se zaputila prema njemu, pogodila su me tri metka. Nakon toga i mog sina su pogodili u noge. Ja i sin smo ranjeni, a suprug je poginuo. Tom prilikom je ranjeno mnogo naših komšija, starijih osoba, mlađih... Izgubili smo mnoge osobe, ali hvala Bogu što je ipak ovako sve prošlo", rekao je Turkan Guder.

Na kraju je pozvala mlade ljude da podrže demokratski izabranu vlast u Turskoj.

"Ja sam tamo otišla kako bih branila domovinu, narod, a ne samo zbog nekog ličnog interesa. Tamo sam otišla, jer volim svoju domovinu, ali i zbog budućnost svoje djece. Iako sam izgubila supruga, iako sam ranjena, sretna sam jer je spriječen državni udar. Jedina moja želja od predsjednika je da bude usvojen zakon o smrtnoj kazni. Želim vidjeti pogubljenja izdajnika", kazala je šesdesetogodišnja Guder.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.