13.8.2016. 18:04
0
Stan u izbjegličkom kampu postao oaza zelenila i života u sivilu Ramallaha
Palestinac Rami Nahle svoju kuću u izbjegličkom kampu El-Jelezon u Ramallahu, pretvorio je u "mali raj", javlja Anadolu Agency (AA).

Nahle koji sa porodicom živi u zgradi odlučio je unijeti "život" u sivilo između zgrada i uskih ulica. Upravo ljubav prema biljkama ga je potakla da prije četiri godine napravi vrt u kojem će biti zasađeno različito cvijeće. 

Na balkonu njegovog doma, može se vidjeti 70 vrsta biljaka i cvijeća koje zahtijeva veliku pažnju i ljubav. Da briga o biljkama može biti zahtjevna, svjesna je i Ramijeva supruga Sabrin koja mu pomaže u održavanju vrta. Oni svaki dan provode po nekoliko sati brinući se o biljakama i cvijeću za koje se može reći da su postale dio porodice. 

Ova ekološki osviještena porodica odlučila je odbačene plastične boce iskoristiti kao saksije za cvijeće i postaviti ih na metalnu konstrukciju na balkonu te tako napraviti "viseće vrtove". 

Balkon ove porodice postao je oaza mirisa.


(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.