19.8.2016. 22:00
0
"Nadam se da ovakve provokacije neće biti konačan izbor naših partnera i da će prevladati zdrav razum",
Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da se nada da će zdrav razum prevladati u postupcima ukrajinskih vlasti i da Moskva ne planira prekidanje odnosa sa Kijevom.

"Nadam se da ovakve provokacije neće biti konačan izbor naših partnera i da će prevladati zdrav razum", rekao je Putin na sastanku sa članovima ruskog Savjeta bezbjednosti u Sevastopolju, na Krimu. 

Rusija je ranije optužila Ukrajinu za pokušaj ubacivanja sabotera na Krim radi izvršavanja terorističkih napada. Kijev je odbacio optužbe. 

"Ne planiramo da prekinemo veze uprkos nespremnosti sadašnjih vlasti u Kijevu da razvijemo pune diplomatske odnose na nivou ambasadora. I dalje ćemo stvarati prilike za razvoj kontakata i njihovo održavanje", rekao je Putin. 

On je napomenuo da je sabotaža na Krimu pokušana usljed nespremnosti ili neposobnosti Kijeva da sprovede Sporazume iz Minska, prenio je TASS. 

"Oni ne mogu da objasne sopstvenom narodu velike greške u socijalno-ekonomskoj politici", dodao je ruski predsjednik. 

Putin je u uvodnom izlaganju rekao rekao da će glavna tema sastanka biti dodatne mjere za jačanje bezbjednosti stanovnika Krima i gostiju na ovom poluostrvu.

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.