19.8.2016. 21:57
0
Novinarka CNN-a plakala uživo u programu dok je čitala vijest o nesretnom dječaku iz Sirije, Omranu Daqneeshu
Dok je sjedio na narančastoj sjedalici vozila hitne pomoći, Omran Daqneesh gledao je zbunjeno u daljinu.

Piše: Haris Ahbabović

Potom se rukom pogladio po obrazu prekrivenom prašinom i krvlju, a onda pogledao crvene mrlje od krvi koje su ostale na njegovom dlanu. Iznenađeno je zatim obrisao ruku o sjedalicu bez da je izustio ijednu riječ ili zaplakao.

Nekoliko minuta ranije ovaj dječak spašen je iz ruševina njegova doma u sirijskom gradu Alepu nakon zračnog napada koji je navodno izvela vojska sirijskog predsjednika Bašara al-Asada. Njegovo izvlačenje iz ruševina snimio je lokalni novinar, a fotografije i snimka obišli su čitav svijet. Dječak je u trenu postao novi simbol patnje sirijskih civila, prenosi Jutarnji list.

Kate Bolduan, novinarka američkog CNN-a, je plakala uživo tokom vijesti kada je prenosila informaciju o ovog nesretnom dječaku koji je samo jedna od žrtava krvavog rata koji već godinama traje u Siriji.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.