24.8.2016. 11:27
0
"Turska će uskoro eliminisati ISIL nakon pokretanja nove operacije"
Turska očekuje da brzo eliminiše opasnost od "Islamske države" nakon pokretanja operacije zajedno sa snagama međunarodne koalicije protiv militanata kod sirijskog pograničnog grada Jarablusa, rekao je ministar unutrašnjih poslova Efkan Ala.

On je u izjavi za agenciju Anadolija rekao da su turske vlasti zbog predostrožnosti evakuisale stanovnike iz turskog pograničnog grada Karkamisa i još šest sela, nakon što je jutros počela operacija u kojoj učestvuju avioni, artiljerija i specijalne snage. 

Prema njegovim riječima, Turska neće dopustiti militantnim grupama da prijete zemlji, te da ta prijetnja ne dolazi samo od "Islamske države", već i drugih "terorističkih" organizacija. 

(Srna)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.