3.9.2016. 8:13
0
Vlasti u Francuskoj odlučne da u potpunosti uklone izbjeglički kamp "Džungla" u gradu Calaisu
Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve u petak je izjavio da su francuske vlasti odlučne da u potpunosti uklone izbjeglički kamp u gradu Calaisu, javlja Anadolu Agency (AA).

Inače, izbjeglički kamp na sjeveru Francuske, poznatiji po imenu "Džungla", glavno je odredište za izbjeglice koje se nadaju prelasku u Veliku Britaniju.

Cazeneuve je u petak posjetio Calais kako bi smirio tenzije u tom gradu gdje su lokalni stanovnici, kamiondžije i poljoprivrednici ove sedmice tražili zatvaranje izbjegličkog kampa u kojem se još uvijek nalazi na hiljade izbjeglica.

Francuski ministar se tokom posjete sastao sa tamošnjim zvaničnicima, privrednicima i policijom s kojima se razgovarao o mogućnosti zatvaranja kampa.

Gradonačelnica Calaisa Natacha Bouchart je novinarima kazala da je Cazeneuve iskazao spremnost da se u potpunosti zatvori sjeverni dio izbjegličkog kampa.

"Ministar je spreman na potpuno uklanjanje sjevernog dijela u jednom koraku, ali nije specificirao mogući datum kada bi se to i desilo", rekla je Bouchart.

Cazeneuve je istakao kako se trenutno u ovom izbjegličkom kampu nalazi oko 6.900 tražilaca azila, dok organizacije za zaštitu prava izbjeglica procjenjuju da se u kampu nalazi preko 9.100 osoba.

Podsjetimo, francuske vlasti su u martu ove godine zatvorile sjeverni dio izbjegličkog kampa u ovom gradu.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.