8.9.2016. 12:27
0
Na istanbulskom aerodromu Ataturk uhvaćena teroristkinja PKK
Turska policija privela je pripadnicu terorističke organizacije PKK koja je otkrivena tokom kontrole na istanbulskom aerodromu Ataturk, javlja Anadolu Agency (AA).

Na bazi obavještajnih saznanja da u Istanbul avionom stiže Ebru Firat, članica PKK-a, turska policija izvela je operaciju i slobode lišila traženu ženu prilikom njenog izlaska iz aviona.

Privedena Firat, koja se u terorističkoj organizaciji PKK vodi pod kodnim imenom “Amara“, predata je nadležnim organima na procesuiranje.

Prema obavještajnim podacima, Firat je u Istanbul stigla s ciljem izvođenja neke terorističke aktivnosti, a u medijima je poznata po fotografijama na kojima stoji pored Murata Karayilana, jednog od vođa PKK-a.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.