14.9.2016. 14:55
0
Francuska: Uhapšen 15-godišnjak zbog planiranja napada
Francuska antiteroristička policija uhapsila je jutros u Parizu 15-godišnjaka zbog sumnje da je planirao izvesti napad na francuskom tlu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tinejdžer, za kog francuske vlasti tvrde da je nedavno navršio 15 godina, bio je u kontaktu sa Rachidom Kassimom, osumnjičenog za naređenje ubistva policijskog para u njihovom domu u junu, kao i ubistvo sveštenika u Normandiji u julu.

Ministar unutrašnjih poslove Francuske Bernard Cazeneuve izjavio je u srijedu kako je hapšenje maloljetnika dio napora francuskih vlasti da dođu do osoba "sklonih pozivima na izvođenje ubistava, na čelu sa određenim brojem aktera u Siriji."

On, međutim, nije doveo u vezu uhapšenog dječaka s terorističkom organizacijom ISIS. 

"Esktremističke organizacije se služe šifrovanim sredstvima kako bi podstakli sve veći broj mladih", rekao je Cazeneueve.

Francuska je trenutno na "izuzetnom nivou mobilizacije", nakon dva neuspjela napada u šest dana, dodao je francuski ministar.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.