15.9.2016. 14:11
0
Evropska unija produžila sankcije Rusiji zbog aneksije Krima
Evropska unija produžila je za šest mjeseci sankcije koje se odnose na pojedince i subjekte koji su uključeni u ono što Unija smatra ilegalnom ruskom aneksijom Krima, javlja Anadolu Agency (AA).
Produžetak sankcija službeno je objavljen u četvrtak, a odnosi se na zamrzavanje imovine i zabranu putovanja u EU, što uključuje 146 pojedinaca i 37 subjekata.

Mjere, koje su prvi put uvedene 2014. godine, posljednji put produžene su u martu ove godine, saopšteno je iz Evropske unije. Najnoviju odluku podržali su predstavnici svih 28 zemalja članica Unije, što znači da će sankcije ostati na snazi do marta 2017. godine.

Lideri Evropske unije su snažno osudili rusku aneksiju Krima. Za ljude i subjekte koji su obuhvaćeni sankcijama EU smatra se da su "djelovali protiv teritorijalnog integriteta, suvereniteta i nezavisnosti Ukrajine".

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.