16.9.2016. 9:33
0
New York: Policija sa 18 hitaca teško ranila napadača koji je nožem napao policajca
Pripadnici njujorške policije (NYPD) pucali su i teško ranili napadača koji je prethodno 28 centimetara dugim mesarskim nožem napao policajca van dužnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Šef policije James O’Neil saopćio je da je riječ o napadaču Akramu Joudehu (32), koji je i od ranije poznat policiji zbog niza privođenja, uključujući i ono u julu kada je u blizini sinagoge u Brooklynu nosio nekoliko noževa.

Joudeh, za kojeg policija sumnja da je beskućnik i da živi u automobilu, jučer je izazvao incident kada je na točku svog automobila pronašao policijsku blokadu zbog neplaćenog parkinga u Midtown Manhattanu.

Po dolasku policije Joudeh je pokušao pobjeći, a u potjeru za njim uključio se i policajac van dužnosti Bill Bratton koji se vraćao kući. Upravo je Bratton sustigao i pokušao onesposobiti Joudeha, ali bjegunac je mesarskim nožem nanio teške povrede na licu policajca, koji je hospitaliziran. Još dva policajca su lakše ranjena.

Policija je prvobitno koristila gumene pištolje, ali nakon napada je upotrijebila i vatreno oružje. Tri policajca ispalila su ukupno 18 hitaca i nanijeli teške povrede napadaču koji je u kritičnom stanju.

Na upit zašto su policajci ispalili toliko hitaca u prometnom dijelu grada i u vrijeme kada je frekvencija ljudi na ulicama velika, šef policije je kazao da je to bilo nužno kako bi se napadač neutralizirao.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.