18.9.2016. 22:03
0
Putin: Jedinstvena Rusija je pobjednik izbora
FOTO: Fena
Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da "možemo sa sigurnošću da kažemo da je vladajuća partija Jedinstvena Rusija pobjedila na parlamentarnim izborima" u toj zemlji.

Govoreći o znatnom usporavanju rasta ruske ekonomije, Putin je rekao da situacija nije lahka i da ljudi to osjećaju istakavši da oni žele i nadaju se stabilnoj političkoj situaciji, prenosi agencija Reuters.

Putin je u izbornom štabu Jedinstvene Rusije rekao članovima partije da vidi prve rezultate kao glas o povjerenju, navodi agencija AP.

Vladajuća Jedinstvena Rusija osvojila je 44,15 posto glasova na danas održanim parlamentarnim izborima u Rusiji, saopćila je ranije Centralna izborna komisija nakon prebrojanih 6,72 posto glasova.

Kako je javio TASS, na drugom mestu nalazi se nacionalistička LDPR sa 18,39 posto glasova. Sljedi Komunistička partija Ruske Federacije sa 17,24 i stranka Pravedna Rusija 6,24.Na petom mestu je Partija komuinističke Rusije sa 2,91 posto glasova.

Jedinstvena Rusija, koju predvodi ruski premijer Dmitrij Medvedev, osvojila je na prethodinim izborima  2011. godine 49 posto glasova.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.