29.9.2016. 20:58
0
Merkel i Erdogan: Rusija ima posebnu odgovornost za situaciju u Siriji
FOTO: Recep Tayyip Erdoan i Angela Merkel
Rusija ima "posebnu odgovornost za smirivanje nasilja i davanje prilike za politički proces" u Siriji, saopćili su u četvrtak njemačka kancelarka Angela Merkel i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

- Posljednja ofanziva sirijskog režima na Alepp - uz podršku Rusije - samo je pogoršala patnje civilnog stanovništva - saglasilo se dvoje čelnika u telefonskom razgovoru, sudeći po saopćenju koje je objavio ured Angele Merkel.

Ankara podržava pobunjenike kojni se bore protiv sirijskog predsjednika Bashara Assada, dok rusko zrakoplovstvo podržava vladine snage godinu dana, prenosi AFP.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.