29.9.2016. 21:45
0
Voz u New Jerseyu se zapucao u stanicu: Najmanje troje mrtvih, preko 100 povrijeđenih
Anadolu Agency
Anadolu Agency
Anadolu Agency
Anadolu Agency
U nesreći koja se desila kada je u New Jerseyu voz izletio s tračnica i zapucao se u stanicu punu ljudi, poginule su najmanje tri osobe, dok je preko stotinu povrijeđenih, javlja Anadolu Agency (AA).

Veliki dio željeznike stanice u koju se zapucao voz je u potpunosti uništen, a na mjestu nesreće je zavladala velika panika.

Na terenu se nalaze brojne spasilačke ekipe i policija, a nakon nesreće su se čule i brojne sirene u saobraćaju u tom dijelu grada.

Mnogi ljudi su, kako pišu američki mediji, odustali od odlaska na posao jer bi im zaobilaznim putevima trebalo puno više vremena.

Očevici tvrde da voz nije usporio dok se približavao stanici te da su od siline udarca na tlo pali svi koji su stajali u tom momentu.

Rick Ciapplo, uposlenik stanice, kazao je novinarima kako se nije čula sirena dok se voz približavao stanici.

Stanica Hoboken je inače glavna poveznica između New Jerseya i Manhattana.


(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.