22.10.2016. 10:35
0
SAD odbio zahtjeve Rusije za posmatranje predsjedničkih izbora
Sjedinjene Američke Države (SAD) odbile su zahtjev Rusije za praćenje predsjedničkih izbora u ovoj zemlji, koji će biti održani 8. novembra ove godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako pišu američki mediji, ruski konzulat u saveznoj državi Houston, uputio je zahtjev zvaničnicima savezne države Teksas za posmatranje predsjedničkih izbora, no na to su dobili negativan odgovor.

"Ne možemo pozitivno odgovoriti na vaš zahtjev da posjetite jedan izborni centar", poručio je državni sekretar Teksasa Carlos Casco, u svom odgovoru upućenom konzulatu Rusije.

Osim Teksasa, ruski konzulat negativne odgovore dobio je i na zahtjeve koje je uputio zvaničnicima saveznih država Oklahoma i Louisiana.

Također, glasngovornik Ministarstva vanjskih poslova SAD-a John Kirby izjavio je kako Rusija nije uputila zahtjev za posmatranje predsjedničkih izbora u SAD-a u sklopu Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE).

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.