22.10.2016. 19:34
0
Somalijski pirati nakon četiri godine oslobodili 26 azijskih mornara
Bile Hussein, komandant Somalijskih pirata, rekao je da je 26 azijskih mornara koji su držani kao taoci duže od četiri godine pušteni na slobodu, nakon što je za njih plaćena otkupnina, javlja Anadolu Agency (AA).

Članovi posade iz Vijetnama, Tajvana, Kambodže, Indonezije, Kine i Filipina bili su među taocima, koji su i dalje ostali u rukama Somalijskih pirata.

Hussein kaže da su mornari koji su pušteni na slobodu bili dio posade FV Naham 3, ribarskog broda u tajvanskom vlasništvu kojeg su pirati zaplijenili u martu 2012. godine. Brod je kasnije potonuo. Dodao je da je otkupnina za njihovo puštanje iznosila 1,5 miliona dolara (oko 1,38 miliona eura).

Piratstvo uz somalijsku obalu je nekada predstavljala ozbiljnu prijetnju brodogradilišnoj industriji, ali broj napada dramatično je opao u posljednjih nekoliko godina, nakon što su brodovi počeli ploviti sa naoružanom stražom i pomorske snage Evropske unije pojačale patrole.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.