31.10.2016. 18:06
0
Nigerija: Žene u kampovima žrtve seksualnih napada
Žene i djevojke u nekoliko kampova u nigerijskom gradu Maiduguri žrtve su seksualnih napada i zlostavljanja čiji su vinovnici zvaničnici, saopštio je ''Human rights watch''.

Organizacija navodi da je razgovarala sa 43 žrtve koje su silovali ili seksualno iskorištavali bezbjednosni zvaničnici ili pripadnici samoorganizovanih grupa koje se bore protiv islamista. 

Nigerijska Vlada još nije odgovorila na ove optužbe. 

U nasilju islamističke militantne grupe "Boko haram" poginulo je ili ubijeno 20.000 ljudi, a više od dva miliona je raseljeno. 

Mnogi koji su pobjegli iz svojih kuća smješteni su u kampove oko prijestonice države Borno, Maidugurija. 

Međutim, neki su doživjeli različite vrste zlostavljanja, javlja Bi-Bi-Si. Neke žene su prisiljavane na seks, a kada bi ostale trudne odbacivane su. 

"Sramotno je i bezumno da te žene i djevojke napadaju i zlostavljaju ljudi koji treba da ih štite", rekao je zvaničnik ''Human rights watch'' Mausi Segun. 

(SRNA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.