2.12.2016. 12:04
0
Turska: U novembru “neutralizovano“ više od 300 terorista PKK
Tokom novembra “neutralizovano“ je više od 300 terorista PKK u sigurnosnim operacijama u i izvan Turske, govore vojni podaci.

U operacijama obavljenim od 1. do 30. novembra neutralizovano je ukupno 317 terorista: 275 je ubijeno, 23 zarobljeno, dok ih se 19 predalo vlastima.

U istom periodu ubijeno je 14 pripadnika sigurnosnih snaga i 18 civila, dok je više od 100 ljudi povrijeđeno. Prema podacima za novembar uhapšeno je 560 osumnjičenih terorista PKK, od kojih je 367 odvedeno u pritvor.

Među privedenima su bili: Selahattin Demirtas i Figen Yuksekdag, kopredsjedavajući Narodne demokratske partije (HDP), Idris Baluken, zamjenik predsjedavajuće grupe HDP-a, i Sebahat Tuncel, kopredsjedavajući Demokratske regionalne partije (DBP).

Osim toga, otkriven je tunel dugačak 400 metara između sirijske pokrajine Qamishli i pograničnog grada Nusaybin u jugoistočnoj provinciji Mardin. Sigurnosni izvor kazao je da je tunel, u kojem je pronađen eksploziv, izgrađen kako bi služio za prenošenje materijala između terorističkih organizacija PKK/KCK i PYD/YPG.

PKK, koja je okarakterisana kao teroristička organizacija od Turske, Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije, u julu prošle godine nastavila je višedecenijsku oružanu kampanju protiv turske države.

Od tada je ubijeno više od 300 civila i skoro 800 pripadnika sigurnosnih snaga, a oko 8.000 terorista PKK je ubijeno ili zarobljeno.

(Anadolu Agency)

TurskaPKK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.