3.12.2016. 21:37
0
Saudijska Arabija: Raketa iz Jemena ranila tri osobe
Tri rakete ispaljene iz Jemena pale su na područje arabijske regije Jizan, pri tome ranivši tri osobe

Iz Direkcije za civilnu odbranu regije Jizan, koja se nalazi na jugu Saudijske Arabije, tvrde da su u raketnom napadu iz Jemena povrijeđeno tri osobe. Jedna od povrijeđenih osoba je državljanin Jemana koji boravi u Saudijskoj Arabiji, dok su druge dvije osobe Saudijci, majka sa djetetom. Svi povrijeđeni su hospitalizirani. 

Pobunjena plemena Husi su od 2014. godine zauzeli nekoliko značajnih tačaka u Jemenu među kojima je i glavni grad te zemlje Sana. Međunarodna koalicija pod vodstvom Saudijske Arabije je pokrenula vojnu akciju u cilju podrške legitimno izabranoj vlasti u Jemenu.

Zbog podrške jemenskoj vlasti i vazdušnih napada na položaje Husija, na području saudijskih gradova Jizan i Najran često dolazi na raketnih napada raketama Katjuša. Na druge saudijske gradove u pograničnom dijelu iz pravca Jemena se ispaljuju balističke rakete. Unatoč raketnim štitovima, koji su u dosta slučajeva učinkoviti, Saudijska Arabija ima civilne i materijalne gubitke. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.