23.12.2016. 14:50
0
Malta: Oslobođeno 65 putnika iz otetog aviona
Premijer Malte Joseph Muscat saopćio je danas da je oslobođena grupa putnika iz otetog aviona libijske kompanije Afriqiyah Airways, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako je naveo putem društvene mreže Twitter, do sada je oslobođeno 65 putnika, od ukupnih 118 osoba, koliko se nalazilo u letjelici. Oslobađanje ostalih putnika, kako je naveo Muscat, bit će nastavljeno.

Iz aviokompanije je potvrđeno kako su dvojica otmičara spremni osloboditi sve putnike i članove posade, osim pilota.

Avion je iz libijskog grada Sebha prema Tripoliju poletio u 10:10 sati po lokalnom vremenu, sa 111 putnika i sedam članova posade, a na aerodrom Luga na Malti je sletio u 11:32 po lokalnom vremenu. Dvojica otmičara su kurs letjelice promijenili prijeteći izazivanjem eksplozije.

Posljednji slučaj otmice aviona na Malti je zabilježen 23. novembra 1985. godine. Tada je otet avion tipa Boeing 737 egipatske nacionalne aviokompanije, a trojica otmičara su pokušala letjelicu usmjeriti ka Libiji. Slijetanje na Malti bilo je neminovno zbog manjka goriva. Egipatski vojnici su intervenisali na Malti za oko 24 sata nakon otmice, a pri njihovom upadu u avion i obračunu s otmičarima poginule su 62 osobe.

(Anadolu Agency) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.