28.1.2017. 17:00
0
Italijanska ministrica: Dojite bebe u javnim ustanovama
Prvo je papa Franjo tokom ceremonije krštenja u Sikstinskoj kapeli ohrabrio žene da doje svoje uplakane i gladne bebe.

Sada je isto učinila italijanska ministrica Marianna Madia koja je rekla da će uskoro biti izdata direktiva javnim ustanovama u kojim je dobrodošlo dojenje beba.

Ministrica javne uprave Madia je na Twitteru napisala da "dojenje ne treba zabraniti nigdje".

U subotu Poste Italiane objavile su saopštenje u kojem navode da dojenje nije zabranjeno u poštama. Time su odbacili žalbu žene, koja je na Facebooku objavila i što su kasnije prenijeli mediji, da su joj zvaničnici pošte u sjevernom gradu Biella rekli da ne može dojiti svoga sina, te da joj nisu dali da se posluži njihovim kupatilom kako bi ga oprala.

Iz Poste Italiane rekli su da će kontaktirati majku u vezi s nesporazumom.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.