30.1.2017. 9:28
0
Kanadski premijer Justin Trudeau: Napad na džamiju je teroristički akt
Šest osoba poginulo je kada je naoružani napadač otvorio vatru u džamiji u gradu Quebecu tokom večernje molitve, javili su lokalni mediji.

Kanadski premijer Justin Trudeau osudio je napad nazvavši ga aktom terorizma, piše N1.

"Osuđujemo ovaj teroristički napad na muslimane na mjestu molitve i utočišta. U ime svih Kanađana izražavamo najdublju sućut porodicama i prijateljima poginulih i želimo brz oporavak povrijeđenima", stoji u saopćenju iz ureda premijera, izrazivši zgroženost činom nasilja.

"Različitost je naša snaga i religijska tolerancija vrijednost je koju mi, Kanađani, izrazito cijenimo. Kanadski muslimani važan su dio našega nacionalnoga identiteta i u našoj zajednici nema mjesta za ovakve nasilne čine", zaključuje se u saopćenju prenosi N1.

(Alen Avdić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.