14.2.2017. 9:41
0
Šteta od požara u Australiji veća od 20 miliona dolara
Šteta od požara koji je prošle sedmice zahvatio državu New South Wales u Australiji, a koji je uništio 76 stambenih objekata, procjenjuje se na 20 miliona dolara, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Ureda za požare New South Walesa naveli su da je požar uništio 76 objekata, među kojima se nalaze i 32 kuće. Do požara je došlo zbog rekordno visokih temperatura na ovom području koje su tokom vikenda dosezale i 45 stepeni Celzijusa. 

Iz Ureda su saopćili da je do sada urađena procjena štete na 52.000 hektara zemljišta. Prema podacima, vrijednost 32 kuće koje su uništene u požaru procjenjuje se na 20 miliona dolara. Međutim, još uvijek nije napravljena procjena cjelokupne štete koja će biti mnogo veća. 

Šumski požari koji bijesne diljem Australije najveću opasnost predstavljaju za ruralna područja. 

Podsjetimo da su u požarima koji su 2009. godine zahvatili područje Victorie poginule 173 osobe, a povrijeđeno 414. Zbog požara na 400 različitih područja taj vikend je nazvan "Crna subota". 

(Anadolu Agency) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.