21.2.2017. 19:26
0
U Švedskoj zapaljena zgrada Islamskog kulturnog centra
FOTO: reuters
Zapaljen je ured Islamskog kulturnog centra u švedskom Goteborgu koji je korišten kao mesdžid, prostorije za molitvu muslimana, bez minareta.

Lokalna policija potvrdila je da je iza ponoći podmetnut požar na spomenutom objektu koji je brzom reakcijom vatrogasnih ekipa na terenu i ugašen, piše N1.

Međutim, na objektu je pričinjena velika materijalna šteta. Zgradu je ranije koristila i Unija evropskih turskih demokrata (UETD), a predsjednik Unije u Goteborgu Harun Uzel kazao je da su zgradu koristili do prije dva mjeseca.

Prema njegovim riječima, preselili su se zbog prijetnji i fizičkih napada. Uzel je mišljenja da su neke osobe podmetnule požar na zgradi jer smatraju da je još uvijek koriste oni iz Unije, piše N1.

(Alen Avdić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.