21.2.2017. 21:07
0
Bombaš samoubica nekadašnji zatvorenik iz Gvantanama
Bombaš samoubica koji je poginuo u nedavnom napadu na iračke snage u Mosulu bivši je zatvorenik iz Gvantanama i britanski državljanin Ronald Fidler ili Abu Zakarija al Britani.

BBC podsjeća da je "Islamska država" prije dva dana saopštila da je Al Britani aktivirao eksploziv u automobilu bombi u bazi iračke vojske Tal Gajsim jugozapadno od Mosula. 

Fidler /50/ je iz Mančestera. U Gvantanamo je poslat 2002. godine, nakon što su ga hapsile američke snage u Pakistanu 2001. godine. 

Američki istražioci saopštili su da im je prenio korisne informacije o talibanskim metodama i oslobođen je dvije godine kasnije. 

Britanski mediji navodili su da je Fidler dobio milion funti odštete od Vlade po povratku u Britaniju. 

NJegova supruga je nedavno britanskim medijima rekla da su ona i njihovo petoro djece bezuspješno išli u Siriju da bi ga ubijedili da se vrati, ali da su se kasnije jedva i sami izvukli sa teritorije koja je pod kontrolom džihadista.


(Srna/Admir Oručević)

BombasISIS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.