25.3.2017. 19:45
0
Merkel: Tenzije u EU mogu biti riješene samo dijalogom
Njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je danas nadu da tenzije između EU i članica, poput Poljske i Mađarske mogu biti riješene putem dijaloga i da za sada ne bi bilo pogodno prijetiti finansijskim sankcijama tim zemljama.


Merkelova je za njemačku televizijsku kuću "ARD" navela da Evropska komisija treba da razgovara sa članicama o spornim pitanjima. 

"Članice bi potom iznijele svoje zabrinutosti", rekla je Merkelova, koja nije direktno pomenula Mađarsku i Poljsku. 

Mađarska je bila na meti kritika u Briselu zbog odbijanja da prihvati sporazum EU o relokaciji izbjeglica, a Poljska je izazvala zabrinutost zbog reformi pravosuđa i medija što nije u skladu sa osnovnim principima EU. 

Nekoliko zvaničnika sugerisalo je da bi EU radi postizanja kompromisa sa tim zemljama mogla da iskoristi prijetnju da će zadržati određene "strukturalne fondove".

(SRNA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.