1.4.2017. 19:30
0
Haos na ulicama Londona: Protesti desničara i antifašista
U Londonu se istovremeno održavaju protesti krajnjih desničara i antifašista, a britanska policija uhapsila je 12 osoba i pokušava da spreči da dođe do sukoba, javio je AP.

Londonska policija uvela je posebne uslove za marš i miting, koji su organizovali krajnje desničarska politička partija “Britain First” i pokret “Engleska odbrambena liga” opisujući ih kao “marš protiv terorizma”. Nedaleko od demonstranata koji podržavaju kranju desnicu, održavaju se kontrademonstracije koje je organizovala antifasistička grupa “Ujedinjeni protiv fašizma”.

 Protesti su uslijedili 10 dana nakon napada u Londonu, tokom kojeg su ubijene četiri osobe kada je Halid Masud pregazio tri osobe na Vestminsterkom mostu, a potom izbo policajca ispred zgrade britanskog parlamenta.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.