21.4.2017. 11:02
0
Francuska policija identifikovala napadača u Parizu
Francuska policija identifikovala je napadača koji je sinoć u Parizu ubio jednog i ranio dvojicu policajaca.

-Istražitelji žele biti sigurni je li ubica imao pomagače- rekao je pariški javni tužilac Francois Molins.

Glasnogovornik francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova Pierre Henry Brandet potvrdio je da ranjeni policajci nisu u kritičnom stanju.

Napadač je otprije poznat francuskoj policiji. On je još 2001. godine pucao u policiju nakon što su zaustavili njegov automobil.

Odgovornost za napad preuzela je teroristička grupa ISIL.

- Napad na Elizejskim poljanama u središtu Pariza izveo je Abu Yussef, Belgijanac, borac Islamske države – objavili su iz ISIL-a preko svoje propagandne stranice Amaq.

Francuski predsjednik Francois Hollande je rekao kako će danas biti održan hitan sastanak svih sigurnosnih agencija kako bi napravili plan za sigurno održavanje predsjedničkih izbora koji će biti održani u nedjelju. 

(NAP/Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.