25.4.2017. 17:40
0
Netanyahu otkazao sastanak sa njemačkim ministrom vanjskih poslova
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u utorak je otkazao sastanak sa njemačkim ministrom vanjskih poslova Sigmarom Gabrielom zbog Gabrielovih planova da se sastane sa izraelskim grupama za zaštitu ljudskih prava, što je izazvalo diplomatski sukob sa jednim od najbližih i najvažnijih saveznika Izraela.

Ovo iznenadno otkazivanje moglo bi baciti sjenu na posjetu koja je trebala privući pažnju na dugogodišnje prijateljstvo između dvije zemlje i koja se podudara sa izraelskim Danom sjećanja na holokaust, javlja Associated Press.

Jedan izraelski zvaničnik je rekao da je Netanyahu uznemiren jer se Gabriel sastao sa grupom koja kritizira izraelske vojne aktivnosti na Zapadnoj obali.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.