10.5.2017. 15:25
0
Kurdi pozdravili odobrenje naoružanja, za Tursku odluka Trumpa 'neprihvatljiva'
Visoka kurdska zvaničnica u Siriji u srijedu je pozdravila odluku američke administracije da naoruža kurdsku miliciju YPG u Siriji, kazavši da će to "ozakoniti" snage dok se pripremaju da uđu u Raqqu, de facto glavni grad tzv. Islamske države, izvještava Associated Press.

Zamjenik turskog premijera Nurettin Canikli kazao je da je odluka, koju je Trumpova administracija objavila u utorak, "neprihvatljiva".

- Trumpova administracija daje oružje terorističkoj organizaciji. Bilo direktno ili indirektno kroz YPG, to ne mijenja činjenicu da to predstavlja podršku terorističkoj organizaciji - kazao je Canikli za tursku televiziju A Haber.

Ilham Ahmed, visoka zvaničnica političkog ureda Sirijskih demokratskih snaga, rekla je da odluka ima "političko značenje" i da će "ozakoniti YPG i Sirijske demokratske snage".

Dodala je i da će turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, koji će posjetiti Washington iduće sedmice, "agresivno" reagirati na ovu odluku.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.