22.5.2017. 15:21
5
Trump dobio poklone u vrijednosti od 1.3 milijarde dolara: Zlato, jahta, pištolj, sablja, ogrtači..
Libanske novine Addiyar objavile su inormacije o vrijednosti poklona koje je američki predsjednik Donald Trump dobio od kralja Salmana bin Abdulaziza tokom posjete Saudijskoj Arabiji.

Vrijednost darova je veća od 1,3 milijarde dolare, što je je najveća vrijednost poklona ikada nekome dodijeljena prilikom posjete Saudijskoj Arabiji, pišu novine Addiyar.

Među poklonima koje je Trump dobio je dijamantski kamen vrijednosti 100 miliona dolara, sablja od čistog zlata teška 25 kilograma, nakićena dijamantima, dragim kamenjem, a vrijedi više od 200 miliona dolara.

Osim toga, porodica Trump je dobila  i 25 komada ručnih satova, svi od zlata i dijamanata, u vrijednosti više od 200 miliona dolara.

800x-1

Dobio je i i 150 ogrtača tzv. abaja, nakićenih dragim kamenjem, a u čast američkog predsjednika, najveća ulica u Rijadu je dobila naziv po njemu, a dobit će i kip na najvećom trgu u Rijadu. 

Osim toga, Trump je dobio i jahtu dužine 125 metara što predstavlja najveću jahtu na svijetu. Sva oprema unutra pa čak i WC su od zlata, a njena vrijednost je oko 800 miliona dolara. U jahti se nalazi 80 soba i 20 apartmana. 

Svi pokloni su u ličnom vlasništvu Trumpa, a ne Bijele kuće.


(Admir Oručević)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.