23.5.2017. 14:16
0
Trump: Abas i Netanyahu obećali da su spremni pomoći postizanju mira
Dogovor između Izraelaca i Palestinaca bio bi početak mira na Bliskom istoku, rekao je u utorak američki predsjednik Donald Trump nakon razgovora s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom u Betlehemu na Zapadnoj obali.

"Ako Izrael i Palestinci mogu stvoriti mir, bit će to početak procesa mira na Bliskom istoku i to bi bilo čudesno postignuće", rekao je Trump.

"(Mahmud Abas) uvjerio me da je spreman pomoći u postizanju toga cilja", rekao je Trump na konferenciji za novinare s palestinskim predsjednikom. 

Trump je naglasio da mu je "isto obećao" i izraelski premijer Benjamin Netanyahu. Trump i Abas nisu međutim najavili nikakve konkretne mjere kojima bi se postiglo rješenje sukoba na Bliskom istoku.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.