26.5.2017. 15:45
0
Sir Alex Ferguson: United je ohrabrio grad Manchester
Oni će biti zajedno, jer radnička klas ima specifičnu etiku i sada u gradu postoji veliko jedinstvo. Mislim da je United pobjedom u Ligi Evrope dao ohrabrenje gradu, rekao je Ferguson

Sir Alex Ferguson, najtrofejniji trener u istoriji Manchester Uniteda, kazao je da je njegov klub, u kojem je na klupi proveo skoro 28 godina, trijumfom u finalu Lige Evrope ohrabrio stanovnike Manchestera, nakon terorističkog napada koji se dogodio u ponedjeljak.

Dodao je da je ponosan na nastup Uniteda u utakmici u kojoj su savladali Ajax sa 2:0, te na taj način osvojili pehar Lige Evrope i ostvarili plasman u Ligu šampiona.

Ferguson je govorio na svečanosti u Glasgowu, povodom 50. godišnjice “Lisabonskih lavova“, odbnosno generacije Celtica koja je postala prvi britanski tim koji se popeo na krov Evrope.

“Mislim da je, prije svega, Manchester grad poput Glasgowa. To je grad radničke klase u kojem žive fantastični ljudi i oni će uvijek biti zajedno. Oni su prošli kroz neke jako teške trenutke u prošlosti, kao što je bombaški napad u centru Arndale 1996. godine i oporavili su se od toga“, kazao je Ferguson i dodao:

“Oni će biti zajedno, jer radnička klas ima specifičnu etiku i sada u gradu postoji veliko jedinstvo. Mislim da je United pobjedom u Ligi Evrope dao ohrabrenje gradu. Svi smo ponosni na njih, jer to je veliki uspjeh.“

U napadu koji je u ponedjeljak pred kraj koncerta američke pop zvijezde Ariane Grande u areni Manchester izveo bombaš samoubica Salman Abedi ubijeno je najmanje 22 ljudi, a 64 ih je povrijeđeno.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.