27.5.2017. 19:10
0
Demonstranti se sukobili sa policijom nakon završetka sastanka lidera G7
Samit lidera sedam najvećih industrijskih zemalja svijeta završen je danas u Italiji, nakon čega su nastali neredi na ulicama.

Naime, lideri G7 nisu uspjeli postići dogovor oko pristupanja problemu klimatskih promjena, jer administracija predsjednika SAD Donalda Trumpa planira da uzme još vremena kako bi odlučila da li Sjedinjene Američke Države ostaju pri klimatskom dogovoru iz Pariza, piše Avaz.

To je, uostalom, na Twitteru najavio i sam Trump.

Nakon okončanja Samita u Taormini nastupili su nasilni sukobi okupljenih demonstranata i policije, a policijske snage su bile primorane koristiti i suzavac, prenosi Russia Today. 

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.